dinsdag 29 april 2014

Vrolijke expositie met leuke moederdagcadeautjesDrie Helmondse kunstenaars exposeren in De Kaarsenfabriek.

Hélène van de Westerlo, Arno Oberendorff en Biek van Bree exposeren de eerste twee weekenden van mei in De Kaarsenfabriek aan de Kanaaldijk in Helmond. Door de samenwerking van deze drie mensen krijgt de expositie een mooie mix van verschillende kunstuitingen.
In het atelier-woonhuis in Beek en Donk van Van de Westerlo, vroeger werkte ze in het Ketsegangske en later de Uilenburcht aan de Prins Karelstraat in Helmond, is het zo langzamerhand behoorlijk vol aan het worden door alle voorbereidingen voor de expositie. De ruimte vult zich steeds meer met de kleurrijke driedimensionale polyester kippen, schapen, engeltjes, pinguïns en zelfs een twee meter hoge struisvogel. Maar ook de abstracte schilderijen op zowel doek als paneel, nemen meer en meer bezit van de ruimte. Haar werk definieert ze het liefst als ´kleurrijk, apart en eigenzinnig ´. En iedereen die haar werk een keer gezien heeft, kan dit alleen maar beamen.
De schilderijen van Arno Oberendorff kenmerken zich vooral door een rijke variatie aan impulsiviteit. De beelden die hij maakt typeren hem. Op Carmiggelt-achtige wijze worden personen en taferelen getypeerd. Prachtige voorbeelden hiervan zijn in de Helmondse binnenstad te vinden.
Biek van Bree is een gerenommeerd graficus met een eigen creatief communicatiebureau maar als het om schilderen gaat is hij een autodidact. Hij uit zich op doek heel expressief en ook graag op groot formaat. De onderwerpen zijn volgens hem naar relaties te herleiden. Van Bree typeert zijn werk als een soort ‘zelfportretten’.

De Kaarsenfabriek is te vinden aan de Kanaaldijk NW 47 in Helmond achter het ´Huis met de Klok´, de villa waar het bedrijf van de sponsor Adriaans Wonen en Werken gevestigd is.

De openingstijden zijn:
zaterdag 3 mei van 15.00 tot 19.00
zondag 4 mei van 15.00 tot 19.00
vrijdag 9 mei van 16.00 tot 20.00
zaterdag 10 mei van 15.00 tot 19.00
zondag 11 mei van 15.00 tot 19.00

Wil je meer informatie neem dan even contact met Janny Leggedoor!Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten