dinsdag 8 april 2014

Drie dieettips om vet kwijt te raken

Dit is het derde deel van de tips om buikvet kwijt te raken. Deel 3 gaat over het dieet dat eraan bijdraagt.

Tip 1
Ik weet het, een open deur, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. `Verminder je calorie-inname.` Alleen als je je calorie-inname vermindert zul je buikvet verliezen.
Onthou dat je met een vermindering van 3700 calorieën een pond vet kwijt raakt. Dat betekent dat je ofwel 3700 calorieën moet verbranden door te bewegen, ofwel 3700 calorieën minder moet eten.
Stel jezelf tot doel maximaal een kilo per week af te vallen. Meer dan dat is ongezond en kan leiden tot het zogenaamde jojo-effect, waarbij je heel snel het verloren gewicht weer aankomt.
Hou een eet-dagboekje bij. De meeste mensen onderschatten wat ze elke dag eten. Zorg dat je een eerlijk beeld krijgt van je eetgewoonten door alles op te schrijven wat je eet. Zoek een online calorieënteller en bereken hoeveel calorieën je elke dag binnenkrijgt. Gebruik dit om te zien waarop je kunt minderen.
Probeer een dieet waarbij je elke dag minder dan 2200 calorieën (mannen) of 2000 calorieën (vrouwen) binnenkrijgt. Hiermee veroorzaak je een tekort waarmee je een halve tot hele kilo per week afvalt, afhankelijk van hoeveel je beweegt.

TIP 2
Eet goede vetten. 
Uit onderzoek blijkt dat een dieet met veel enkelvoudig onverzadigde vetten - zoals avocado, noten, zaden, sojabonen en donkere chocolade - opeenhoping van buikvet kan voorkomen.
Transvetten (in margarine, crackers, koekjes, chips of wat dan ook met geharde vetten is gemaakt) schijnen ervoor te zorgen dat meer lichaamsvet wordt afgezet op de buik, dus vermijd dit zoveel mogelijk.

TIP 3
Voeg meer vezels toe aan je dieet. 
Oplosbare vezels (zoals je die vindt in appels, haver en kersen) verlagen insulineniveaus wat, zoals eerder genoemd, de verbranding van dieper liggend vet versnelt.
Verhoog je vezelinname langzaam. Als je nu 10 gram vezels per dag eet, verhoog het dan niet meteen tot 35 gram de volgende dag. Je moet de bacteriën in je spijsverteringssysteem de kans geven aan je nieuwe vezelinname te wennen.
Laat de schil om je groenten en fruit zitten. Meer groenten en fruit eten voegt vezels toe, maar alleen als je de schil ook eet, omdat daar de meeste vezels in zitten. Dus schil die appel niet voor je hem eet. Als je aardappels maakt, laat dan ook de schil zitten (zoals bij gebakken of gepureerde aardappels). Als je ze wel schilt, eet de schillen dan als snack, bijvoorbeeld gebakken aardappelschil met parmezaan. Het is ook de moeite waard te weten dat aardappels veel meer vitaminen en mineralen behouden als je ze in de schil klaarmaakt. Eet alleen geen stukken schil die groen zijn.
En voor de wintermaanden: Eet meer erwtensoep. Spliterwten zijn een vezel-kracht-voer. 225 gram erwten bevatten 16,3 gram proteïnen.
Bron: Wikihow
Veel stress zorgt ook voor een gewichtstoename. Hoe je stress kunt voorkomen, lees je hier.

Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten