dinsdag 1 april 2014

5 tips om het vet op je buik kwijt te raken

Als je denkt dat in dit artikel een wondermiddel of wondermanier staat om buikvet kwijt te raken, moet ik je teleurstellen. Dat bestaat niet! Wel vertelt dit artikel je hoe het komt dat je taille steeds verder uitdijt en hoe je van die zwembandjes afkomt.
Ik ben er mee begonnen. Zeer benieuwd of het vruchten af gaat werpen. Ik hou je op de hoogte!
Morgen leer ik je de oefeningen om het buikvet kwijt te raken!

Geef je spijsvertering een goede start!

Met andere woorden: zorg voor een goed ontbijt! 
Het lijkt misschien tegenstrijdig om te eten terwijl je wilt afvallen, maar onderzoek wijst uit dat door binnen een uur na het opstaan te ontbijten, je bloedsuikerspiegel stabieler en je LDL cholesterol (de slechte soort) lager blijft.
Probeer elke dag rond dezelfde tijd te ontbijten. Als je in het weekend uitslaapt, eet dan zodra je wakker wordt.

Neem eiwitten en producten met veel vezels voor je ontbijt - omdat dit langzamer verteert dan bewerkte suikers en samengestelde koolhydraten voel je je de hele ochtend vol. 
Probeer eieren, pindakaas en verse groenten en fruit.

Vermijd ontbijtgranen met suiker, wafels, pannenkoeken, zoete broodjes en dergelijke als belangrijkste onderdeel van je ontbijt. Als je dit toch een keertje doet, breng het dan in balans door ook eiwit- en vezelrijke producten te eten.


2 Ontspan
Onderzoek wijst uit dat de afgifte van het stresshormoon verband houdt met de toename van buikvet. 
Hier volgen wat strategieën om alledaagse stress aan te pakken:
Zorg dat je voldoende slaapt. De meeste volwassenen hebben tenminste 7 uur slaap nodig om goed te kunnen functioneren.

Neem tijd om te ontspannen. Al is het maar een kwartier tijdens je lunchpauze, neem even de tijd om je ogen dicht te doen, rustig en diep te ademen en je zorgen te vergeten. Je kunt ook een workshop volgen en allerlei manieren leren om te ontstressen.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste informatie op het gebied van ontstressen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Hou stressfactoren buiten je slaapkamer. Als het even kan, werk dan niet in je slaapkamer. Zeg tegen jezelf dat je slaapkamer is gereserveerd voor rust en ontspanning, en laat je zorgen oplossen zodra je die kamer binnenstapt.

3 Beweeg
Probeer elke dag 10.000 stappen te zetten. In een onderzoek waar een groep mannen werd gevraagd hun dagelijkse stappen te verminderen van ongeveer 10.000 tot minder dan 1500 (zonder hun dieet aan te passen) nam hun buikvet na 2 weken al met 7% toe.
Koop een stappenteller en probeer het aantal stappen dat je zet elke dag te vergroten.

Neem de trap in plaats van de lift. Loop in plaats van met de auto te gaan.

Ga elke 30 minuten staan en zet 30 stappen. Als je een zittend beroep hebt, kijk dan of je een bureau met loopband kunt krijgen.4 Eet volkoren
Stap over van geraffineerde granen (wit brood e.d.) naar volkoren granen. In een onderzoek was te zien dat een groep mensen die volkoren granen aten (naast vijf porties groenten en fruit, drie porties magere zuivel en twee porties mager vlees, vis of kip) meer buikvet kwijtraakten dan de groep die hetzelfde dieet had, maar dan met alleen geraffineerde granen.
Verbrand vet met granen. Een dieet dat rijk is aan volkoren granen verandert de manier waarop je lichaam reageert op glucose en insuline, waardoor de vetverbranding sneller gaat. Daar komt bij dat het visceraal vet, dat is dieperliggend vet, gemakkelijker verbrandt dan onderhuids vet (vet dat je kunt zien en vastpakken).

Vermijd witte granen. Koop bruin brood in plaats van bewerkt wit brood, en kies bruine rijst in plaats van witte.

5 Drink water
Drink veel water. Onderzoek zegt ons dat veel water drinken gedurende de dag zorgt voor een actievere spijsvertering, ongeacht je verdere dieet. Daarnaast helpt water je lichaam om afvalstoffen kwijt te raken en is het goed voor je gezondheid in het algemeen.

Probeer 8 keer per dag 250 ml water te drinken, of 2 liter in totaal.

Neem altijd een fles water mee zodat je kunt drinken zodra je dorst hebt.

Weet wanneer je genoeg gehydrateerd bent. Je drinkt genoeg als je urine bijna helder is. Als het nog steeds geel is, moet je meer drinken. 
Dit artikel is ge├»nspireerd op een artikel op Wikihow 


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten