vrijdag 4 april 2014

5 oefeningen om vet op je buik kwijt te raken

Intervaltraining is beter dan duurtraining
Tip1
Doe oefeningen met korte uitbarstingen. Onderzoek wijst uit dat intervaltraining, of andere korte uitbarstingen van energie, spieren en uithoudingsvermogen sneller opbouwen dan traditionele oefeningen.

Probeer te sprinten. Ren 20 seconden zo hard als je kunt en ga dan weer wandelen tot je ademhaling rustig is. Herhaal dit 10 minuten lang.
Stel een loopband, cross-trainer of hometrainer in op intervaltraining. De meeste moderne apparaten kun je instellen op een intervaltraining, dit maakt de oefening steeds korte perioden een stuk zwaarder.
Maak een korte wandeling. 
Pas lichaamsbeweging in in je werkdag, door bijvoorbeeld van je bureau op te staan en even 5 minuten stevig te wandelen. Neem grote stappen in een flink tempo, of loop wat trappen op en af.

Buikspieren zijn niet altijd te zien!
Tip 2
Sla de buikspieroefeningen over - voorlopig. Als je buikspieroefeningen of sit-ups doet krijg je wel sterke spieren, maar die zie je waarschijnlijk niet onder je buikvet. Het is zelfs zo dat door de buikspieroefeningen je buik misschien wel dikker lijkt door de spieren. Probeer in plaats daarvan deze oefeningen om je op je kernspieren te richten.

Doe de brug. Ga in de houding liggen om push-ups te doen. Rust op je ellebogen en hou je ogen de hele tijd naar de grond gericht. Trek je buikspieren in, stel je voor dat je ze helemaal tot je ruggengraat gaan. Til je benen van de grond, je staat nu als een plank op je ellebogen en tenen. Als je dit doet moeten je billen naar beneden blijven en je rug recht. Hou deze positie zo lang mogelijk vast. Zorg dat je je rug niet buigt of hol trekt, maar hou hem zo recht als je kunt. Als je dit moeilijk vindt in het begin, mag je je knieën als steuntje gebruiken. 
Probeer in elk geval 30 seconden vol te houden en herhaal de oefening 3 tot 5 keer.
Doe squats (hurkzit). Ga staan met je voeten 20-25 cm uit elkaar en strek je armen naar voren. Zak nu met je heupen naar achteren alsof je gaat zitten. Doe vier sets van 15 tot 20 squats.
Strek de zijkanten van je taille. Ga rechtop staan met je voeten op heupbreedte. Zet je rechterhand op je rechterheup en til je linkerhand omhoog, zodat de palm van je hand naar rechts wijst. Hou je benen stil in het midden en reik met je linkerhand over je hoofd zodat je je linkerkant strekt. Doe dit 3 tot 5 keer aan elke kant.

Tip 3
Voer je hartslag op. Net als bij de intervaltraining. Oefeningen waarbij je je hartslag versnelt zorgen voor een snelle calorieverbranding en vetverlies over het gehele lichaam, dus ook je buikje. Je kunt niet alleen maar je buikvet verbranden, maar het is meestal de plek waar je vet het eerst kwijtraakt als je gaat trainen, ongeacht je lichaamsvorm of omvang.

Hou de tijd van je kilometers bij. Volg je vooruitgang door de tijd waarin je een kilometer rent bij te houden. Als je uithoudingsvermogen verbetert zul je zien dat die tijd steeds minder wordt.
Let op pijn in je onderbenen. Als je last hebt van pijn in je onderbenen als je rent, zet je waarschijnlijk teveel gewicht op de buitenkant van je voet als je die neerzet. Zoek naar een paar schoenen die speciaal gemaakt zijn om dit te verhelpen.
Overdrijf niet. Als je net begint met conditietraining, probeer dan 3 keer per week te gaan en bouw dit op naar 4 keer als je er klaar voor bent. 
Ga NIET elke dag trainen.
Door elke dag te gaan geef je je lichaam niet genoeg tijd om te herstellen en spieren op te bouwen, en het kan tot blessures leiden.

Tip 4
Voeg krachttraining toe. Uit een studie uit 2006, gepubliceerd in het "International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism" kwam naar voren dat het combineren van conditietraining met krachttraining effectiever is dan conditietraining alleen om van buikvet af te komen. Je kunt krachttraining doen met losse gewichten, apparaten of elastische banden.

Tip 5
Tip 5 is de allerbelangrijkste tip!!!
HOU VOL! Alleen als je volhoudt, doorzet, gaat het je lukken. En vergeet niet stress te vermijden. Want hoe meer stress je hebt, des te groter is de verleiding om te snoepen en bijvoorbeeld voor de tv te hangen in plaats van oefeningen te doen.
Succes!

Dit artikel is geïnspireerd op het artikel van Wikihow over het kwijtraken van buikvet.
Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten