dinsdag 10 december 2013

Kees Brusse:'Oud worden is een eenzame bezigheid'


Kees Brusse is overleden. Onderstaand het interview dat in 2011 door Trouw met hem gemaakt is. Brusse is 88 jaar geworden.
RIP Kees Brusse, je was een machtig mooie acteur.

'Ik ben niet altijd zo vrolijk en opgewekt,' zei Kees Brusse eerder in een interview. Afgelopen nacht overleed de acteur die twee jaar geleden met Trouw sprak over zijn leven, carrière en oud worden.

Hij kan niet meer lezen en schrijven, staat in zijn autobiografie. Toch signeert Kees Brusse (86) vol overtuiging elk exemplaar dat voor hem belandt.
Hij schreef het met hulp van Henk van der Horst (Farce Majeure), die naast hem zit in de Rotterdamse boekhandel Snoek. In Australië, want daar woont Brusse met zijn vrouw Joan, spraken ze samen zeven cassettebandjes van 180 minuten vol.

Laatst ving hij in de supermarkt van Kalamunda een gesprek op tussen twee Nederlanders die de voormalige acteur dachten te herkennen, vertelt Brusse tegen wie het horen wil.

'Hij is het toch?'
'Nee joh, die is allang dood!'

Brusse is officieel blind verklaard, maar als hij na de signeersessie een kort interview geeft, lijkt er genoeg licht binnen te komen voor oogcontact. De snoeren van de zuurstoffles zijn in een zucht aangesloten. Long-emfyseem weerhoudt Brusse er niet van om met Joan en Meneer Methusalem, zijn oude betrouwbare Toyota, de Australische natuur in te trekken. En ook niet om nu zijn geboortestad te bezoeken. Ook al is het 'een roteind' weg.

Hij is een echte Rotterdammer, bevestigen enkele wachtenden elkaar, en dat ze gelijk hebben blijkt wel als Gerard Cox gedag komt zeggen.

Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten