vrijdag 4 oktober 2013

Gouden windei gaat naar Douwe Egberts voor misleiding

Het gouden windei van Foodwatch gaat dit jaar naar Douwe Egberts voor hun product Natrena Stevia Kristalpoeder.  Het blijkt dat in een pot van deze zoetstof maar 3 procent Stevia zit en 97 procent maltodextrine. Dit vonden de 14.000 consumenten die hun stem uitbrachten misleiding.Vanmorgen heeft het foodwatch-team in bijzijn van verschillende media het Gouden Windei bij het hoofdkantoor van Douwe Egberts in Utrecht uitgereikt. Douwe Egberts weigerde helaas de prijs in ontvangst te nemen. Wel erkennen ze dat er misschien een verbeterslag in de communicatie nodig is om de verhouding tussen Maltodextrine en Stevia uit te leggen.

Foodwatch maakte zelf ook een filmpje van de overhandiging van de prijs. Dit kunnen jullie morgen terugvinden op onze website. Kun je niet wachten om de beelden te zien? Kijk dan alvast de live uitzending van omroep Max hier terug (vanaf 18:50 minuten).


Consumenten eisen eerlijke informatie!


Dit jaar werd het Gouden Windei voor de vierde keer op rij uitgereikt. De verkiezing draagt bij aan het bewustzijn over een groter probleem: Grootschalige misleiding in de supermarkt. Foodwatch en duizenden consumenten met ons, vinden dat het hoog tijd is dat dit aan banden wordt gelegd. Consumenten hebben het recht om te weten wat ze eten.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan hier!Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten