dinsdag 30 juli 2013

Ik kan niet zonder stress presteren!

Inspiration & Insights


29 juli 2013
 
 
'Zonder stress presteer ik niet!!!'
 
"Ik wil heel graag af van mijn stress, het lijkt me heerlijk om eens helemaal rustig te zijn maar zonder stress presteer ik niet", was de bijna angstige reactie die ik op mijn Inspiration & Insights van vorige week kreeg.
 
Ze wilde ontzettend graag de workshop volgen, maar durfde niet!
Deze vrouw had een belangrijke functie, stuurde een bedrijf aan en moest dagelijks belangrijke beslissingen nemen en een flinke prestatie leveren. Ze was er dan ook van overtuigd dat ze niet zonder stress kon. "En het is ook aangetoond dat je stress nodig hebt als je een prestatie moet leveren", voegde ze er nog aan toe. Ik heb haar maar even gebeld om te vragen wat er nou precies allemaal aan de hand is.
En wat bleek: ze had dan wel een topbaan maar voelde ook een constante druk. "Wat mensen ook zeggen.... als vrouw moet je toch net wat beter presteren dan als man. En dat brengt zo nu en dan best wel spanning met zich mee."
Ook als het ging om het missen van informatie, of beter gezegd het hebben van voldoende informatie, had ze het gevoel altijd achter de feiten aan te lopen. En dat gaf stress."Ik weet dat ik niet alles kan weten maar toch heb ik bijna het primitieve gevoel dat ik dat wel moet", vulde ze aan.

 
 
Alles moeten weten

Een veel voorkomende fenomeen waar iedereen die in een bepaald vakgebied werkt, weleens aan lijdt.
Ik legde haar uit dat dit met het hebben van verantwoordelijkheden te maken heeft. Als je grote verantwoordelijkheden hebt en je wilt je expertise 'up to date' houden dan kun je bijvoorbeeld zeggen... 
* ik lees 1 boek per maand over dit onderwerp.
Kom je dan in die maand ook nog een ander boek tegen dat volgens jou interessant is, dan zet je dat boek op je 'nieuwe mogelijkheden-lijst'.
Een simpele handeling die veel rust geeft! 
Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is je abonneren op luisterboeken. Als je dan een lange rit moet maken in de auto, kun je het boek afspelen terwijl je rijdt.
Deze simpele tip gaf haar al weer een beetje rust.
Maar er zijn natuurlijk tientallen bronnen van stress! Misschien wel honderden of duizenden!!!!.
Al zou ik iedere dag een Inspiration & Insights sturen, en 100 jaar worden, dan nog zou ik tekort schieten! 


Creativiteit

Daarom is het veel zinvoller een workshop Mindfulness 'Einde aan de stress' te volgen. Dan vermindert je stress niet alleen significant, maar geeft je ook meer
·         Helderheid van geest
·         Betere concentratie
·         Energieker
·         Creatiever

De vrouwelijke topondernemer die mij de inspiratie gaf voor deze Inspiration & Insights, hoefde verder niet meer overtuigd te worden en gaf zich direct op voor de workshop van 24 augustus. En jij kunt je ook hier aanmelden!

Heb jij ook vragen over de workshop of mindfulness in het algemeen, neem dan gerust contact met me op!

Warme groet
Janny Leggedoor
 
 
 
Huiskamerbijeenkomsten
 
De huiskamerbijeenkomsten worden steeds populairder. De eerste keer noemde ik ze oases van rust en steeds meer gaat iedereen dat ook zo ervaren.
Wil jij dat ook eens meemaken, meld je dan hier even aan! Iedere dinsdag- en donderdagavond van 19.30-20.30 uur bied ik je deze ankerplaats aan.
Aanmelden is wel verplicht want de groep mag hooguit uit tien mensen bestaan.
 
Voor de kosten hoef je het niet te laten. Die zijn tussen de 5 en 12,50 per keer, al naargelang jouw financiĆ«le draagkracht. Je bepaalt dit zelf! Er liggen envelopjes op tafel waarin jij je bijdrage kunt doen. 
Wat mij betreft tot dinsdag of donderdag om 19.30 uur.
Bellen kan ook! 06-54775574


http://ymlp.com/zK29Hq

Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten