zondag 7 juli 2013

Acht tips om het nog een beetje koel te houden!

Doe als deze olifant en neem op tijd een verkoelende douche

Jammer genoeg kan niet iedereen tijdens deze hitte naar zee. Daarom deze acht tips zodat je het nog een beetje koel kunt houden en je gezond en fit blijft voelen.Drink voldoende
Tijdens de komende warme dagen is het van belang zeker twee liter vocht per dag te nuttigen. Drink bij voorkeur water. Vermijd alcohol.

Siësta
Doe rustig aan. Vooral tijdens de warmste uren (tussen 12.00 en 16.00 uur) van de dag! Las als het even kan een siësta in. Of neem een kwartiertje rust en doe ademhalingsoefeningen. Ook erg helpend tegen warmtestress.

Kleding
Draag luchtige en lichte kleding. Wit stoot hitte af en donkere kleuren nemen juist hitte op. Draag ook een hoed of pet en een zonnebril.

Douchen
Hoe verleidelijk het ook is om een koude douche te nemen, doe het niet. Sterke temperatuurwisselingen bevorderen namelijk uitdroging. Beter is om een lauwe douche te nemen.

Houd je huis koel
Probeer zo min mogelijk zon binnen te laten. Hou de gordijnen dicht en laat ook de ramen gesloten als de zon er op schijnt. Ventileer wel 's avonds en 's nachts goed als de zon onder is. Ook een ventilator of een airco kan voor de nodige afkoeling zorgen.

Koud washandje
Houd af en toe je handen en polsen onder koud stromend water. Je zult je meteen frisser voelen. Ook een koud washandje voor je gezicht en hals kan verkwikkend werken.

Apparaten
Zet apparaten die hitte afgeven uit, en haal de stekker er ook uit!

Lichte maaltijden
Als je grote, zware maaltijden eet, stijgt je lichaamstemperatuur omdat je lichaam het eten moet verteren. Verstandiger is meerdere lichte maaltijden per dag te nuttigen. Als je lichaamstemperatuur te veel stijgt, kun je last krijgen van een zonnesteek.


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten