maandag 6 mei 2013

Quaning: dit smaakt naar meer!

Monique de Haan

Quaning, ik had er nog nooit van gehoord maar afgelopen vrijdag ben ik naar Utrecht geweest voor een sessie. Nou... ik kan je garanderen, dit smaakt naar meer!


Al een tijdje volg ik via de nieuwsbrief ZakenMam.nl het bedrijf van Sabriye Dubrie en Marieke Anthonissen. Twee vrouwen die vrouwelijke ondernemers helpen hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.
Kortgeleden kwam er een telefonisch interview voorbij met Helga Lieberwerth die de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een nieuwe methode om leiderschap, inzicht en echtheid te ontwikkelen, Ouaning genaamd. Als je reageerde op het interview kon je een gratis Quaning-seesie winnen.
Nieuwsgierig als ik ben, luisterde ik het interview af en mijn interesse was gewekt. Ik reageerde en had het geluk een sessie cadeau te krijgen bij Monique de Haan van zzinzzin.nl in Utrecht.
En wat me toen overkwam…… niks geen coaching- of trainingsessie maar een simpele vraag, waarvan het antwoord – samen met Monique - heel scherp geformuleerd in een computerprogramma werd verwerkt. En met een druk op de knop rolde het eerste antwoord eruit. Heel iets anders dan de aandachtstraining die ik geef.

Wat is Quaning


Van de website van Monique de Haan heb ik even wat informatie gepakt over Quaning om een en ander te verduidelijken.Quaning is een begeleidingsmethode. Geen training, geen coaching, geen consulting, wel Quaning. 'Quan' stamt af van quantummechanica en daar dan de actieve '-ing'-vorm van: Quaning.
Quaning maakt gebruik van computertechniek en ontdekkingen uit de quantummechanica. Quantummechanica is de natuurkundige theorie die het gedrag van materie en energie beschrijft. Het vormt de basis voor de computertechniek, die vervat is in de Quaning Communicator, het hart van de methode. De werking van de Quaning Communicator is gebaseerd op de 2 belangrijke principes:


- alles is energie (E=MC2)
- alles is met alles verbonden in een 'veld'


Die gedachten komen uit de quantummechanica, die stelt dat alles energie is en dat alles met alles is verbonden in een 'veld'. Dat is een natuurkundige term die we kunnen begrijpen als een niveau van de werkelijkheid of 'dimensie' van de werkelijkheid. Om je dat goed voor te stellen geef ik je dit voorbeeld: denk eens aan mobiel bellen:...je maakt contact met iemand zonder fysieke verbinding, omdat je gebruik maakt van een 'veld'. Op een soortgelijke manier kan de Quaning Communictor een verbinding tot stand brengen en contact maken met jou. Dat is op zich niet zo nieuw als je misschien denkt. De radio deed zoiets ook al, en die bestaat toch al een poosje!


De geavanceerde computertechniek van de Quaning Communicator komt uit de natuurgeneeskunde en is aangepast aan de aspecten die belangrijk zijn voor onze persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor organisatorische vraagstukken. Het computersysteem maakt contact temet de voor onze vraagstelling relevante informatie die wij ons nog niet of nog niet volledig bewust zijn, maar die in het informatieveld aanwezig is en die onze situatie beïnvloedt.


De Quaning Communicator vertaalt deze informatie naar woorden die wij 'verstaan'. Daarmee wordt de informatie uit het informatieveld voor ons begrijpelijk en komt deze in onze bewuste werkelijkheid. En dan kan je ermee aan de slag. Want met meer inzicht in blokkades en oplossingen voor jouw vraagstelling, kan je je blik op de wereld en je aanpak veranderen. Zo word je een ander soort toeschouwer. En een bewuste toeschouwer maakt een andere werkelijkheid mogelijk.
De Quaningsessie vond ik bijzonder, de antwoorden deden ter zake en hebben me een goeie boost in de juiste richting gegeven. Heel blij mee en het smaakt zeker naar meer!
Wil je meer weten, kijk dan eens op de site van Monique de Haan.

Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten